Categories

Zeiss

Kompanija ZEISS nosi ime po njenom osnivaču Carl Zeiss-u koji je rođen u Nemačkoj u Vajmaru 11.Septembra 1816. Mehaničar Carl Zeiss je napravio malu radionicu za preciznu mehaniku i optiku u Jeni polagajući temelj današnje globalne tehnološke komapnije. Prvi mikroskop proizvodi u Jeni 1846 godine. Zajedno sa Ernst Abbe-om nastavlja izradu mikroskopa i preciznih optičkih instrumenata. Njegov uspešan i mukotrpan rad je oblikovao ugled grada Jene kao međunarodnog centra za optiku koji vrlo brzo postaje prestižni istraživački institut. Njegova strast za preciznost je legendarna koja i dalje karakteriše kompaniju ZEISS, njene zaposlene kao i vrhunske proizvode. 2016 godine se proslevlja jubilej 200 godina od rođenja njenog osnivača.

"Inovacije su način života u ZEISS-u, može se čak reći da je u genima kompanije". Optičke tehnologije su ključne tehnologije za našu budućnost. Njihove tehnološke i naučne aplikacije će se sve više pojavljivati u našim svakodnevnim životima, rekao je :Michael Kaschke predsednik i izvršni direktor ZEISS-a

Kompaija je sinonom za inovacije već 170 godina. Timovi za istraživanje i tehnologiju intenzivo rade na stalnom širenju tehnološkog liderstva. Kompanija ZEISS je lider u izradi optičkih uređaja. Poznati i priznati brend sa tradicijom i iskustvom koje traje.

Trenutno nema artikala ovog brenda.

Loading...