IMPA Knives - kovačko-oštračko-hemiska radionica

Postavio Gojko 09/06/2016 4 Komentari Tekstovi,

Kovačko-oštračko-hemiska radionica "Impa knives" je nastala 2012 godine. Osnovana od strane diplomiranog hemiskog tehnologa Milana Spirića. U ovoj radionici proizvode se vrhunski proizvodi za obradu metala, keramike, stakla i plastike. Osnovna delatnost ove radionice jeste izrada visokokvalitetnih pasti za oštrenje, brušenje, predpoliranje, poliranje, viski i ekstra visoki sjaj. Godine usavršavanja hemiskih tehnologija učinile su da imamo jedinstvene paste koje se samo proizvode u ovoj radionici.

Pored pasti radionica je specializovana za izradu svih vrstra sečiva. U izradi sečiva koriste se japanske tehnologije obrade metala. Ova radionica koristi samo najbolje i najkvalitetnije čelike za svoja sečiva. Osnovna sečiva koja proizvodi ova radionica jesu noževi. Ono što ovu radionicu izdvaja od drugih jeste što se sečiva (noževi) ne proizvode seriski, već je svako sečivo unikat, jer se ručno radi (iseca, žari, kuje, kali i polira).

Ova radionica je uvela u svoj program:

 • Vrhunsko japansko kamenje za ručno oštrenje i brušenje,
 • Kožne stropove za izvlacenje ostrine na sečivima,
 • Masat oštrače za oštrenje sečiva (noževa)

Radionica "Impa Knives" pruža veliku paletu usluga a to su:

 • Klepanje i oštrenje poljoprivrednog alata
 • Vrhunsko i profesionalno oštrenje svih vrsta sečiva
 • Usluge žarenja, kovanja i kaljenja svih vrsta metala
 • Poliranje svih metalnih, keramickih, staklenih predmetnih površina
 • Poliranje felni za automobile, kamione, autobuse i motorcikle.

Možemo se sa ponosom pohvaliti da smo jedini u Srbiji koji imaju celokupnu paletu proizvoda za obradu i održavanje metala, metalnih proizuvoda i sečiva, i da su to najkvalitetniji moguć i proizvodi. Naši zadovoljni potrošaci su garancija da sve što radimo, radimo stručno, profesionalno i odgovorno. Uz svaki naš proizvod dobija se garancija na 5 godina.

 

Unikatni noževi

Radionica "Impa Knives" je specializovana radionica za izradu sečiva (noževa). Noževi iz ove radionice su jedinstveni i vrhunskog su kvaliteta. Glavna odlika noževa radionice Impa Knives jeste odabir visoko kvalitetnih monolitnih i damasticiranih čelika. Tehnologija i stil izrade nozeva je Japanska. Jedna od bitnih odlika noževa iz ove radionice je da noževi nisui seriski već su unikatni. Svaki nož se ručno radi (isecanje,žarenje,kovanje, kaljenje i poliranje). Ova radionica je prva i jedina specializovana u Srbiji koja radi damasticirana sečiva ekstra visokog kvaliteta.

 

Čelici koje radionica Impa knives koristi za izradu noževa su:

 • 1075- mač od motorne testere
 • 5160-feder plata
 • 1941-turpija za metal 
 • L6-List od bonseka za drvo 
 • 52100-košuljica od lagera
 • Lanac od motorne testere (u sebi sadrži više čelika karbonskih i prohromskih)

Radimo po Japanskoj tehnologiji damasticiranje čelika, san-maj i ni-maj noževe. Noževe radimo po Japanskoj tehnologiji kovanja, damasticiranjai kovačkog zavaivanja. Naš stil izrade noževa je Japansko-Nemački. To znači da sečiva radimo po japanskoj tehnologiji a oblik sečiva je nemački.

Opis sečiva

Naši noževi se odlikuju jakim i oštrim linijama na sečivu. Kod našeg stila izrade preferira konkavni rez, konusni rezi ponekad konveksni rez. Drške radimo isključivo od damasticirane, laminirane i monolitne pamuk mikarte. Dršle radimo i od drveta (jasen, orah, trešnja, višnja, šljiva, bukva)

Termička obrada

Radimo diferencijalnu i monolitnu termičku obradu. Kod termičke obrade koristimo drva za ogrev, ćumur i koks. Ne radimo sa plinom (TNG) koji nije prirodan način obrade jer dolazi do dekarbonizacije (gubi se dosta uglenika). Na opisani način termičke obrade dolazi do karbonizacije sečiva, tj. ugljenika iz ogrevnog drveta, ćumura i koksa. Difunduje se uglejnik u sečivu i povećava se trdoća.

 

Fotrole radimo od mikarte i od drveta. Noževe radimo u lovačkoj i lovačkovojnoj i borbenoj varijanti (noževi za specijalne vojne i policiske jedinice). Radimo sve moguće oblike i vrste noževa. Ono što nas šini posebnim jeste izrada katani i sablji. Svako sečivo dobija garanciju 5 godina.

 

 

Proizvodnja Japanskog kamenja za brušenje i oštrenje sečiva i noževa

Usavršavanjem Jpanskih tehnoligija i hemiskih zakona došli smo do proizvoda (Japanskog Kamenja) vrhunskog kvaliteta. U ovo kamenje ugradjena je Japanska tehnologija sa vidljivim poboljšanjima u kvalitetu brušenja i dugotrajnosti. Kamenje za oštrenje i brušenje iz ove radionice je dosta tvrdje u odnosu na durga kamenja koja se mogu naći na tržištu.

 • Ovo kamenje odlikuje elastičnost i tvrdoća (ako ispadne iz rike neće se slomiti)
 • Veći je stepen abrazivnog materijala koji daje jako veliku oštrinu
 • Jako malo se troši i ima dug vek trajanja
 • Dva puta je deblje od drugih industriskih kemenova koji se mogu naći na tržistu

Proizvodimo Japansko kamenje u svim mogućim granulacijama koje postoje.

Dimenzije i struktura kamena su: 150 x 70 x45 mm. Rađeni su u magnezitnoj vezi. Malo su tvđi. Polu otvorene strukture. Jako lepo bruse i poliranju. Abrazivni materijal je crno-sivo-zeleni SiC (karborundum). Pogodni su za oštrenje i brušenje visoko legirajućih i visoko ugljeničnih čelika do 64 Hrc-a tvdoće i vodeno-ručno brušenje. Posle završenog rada - obavezno ih obrisati krpom.

Ono što je veoma bitno i važno naglasiti jeste da ovo kamenje nije nikakva kopija. Reč Japansko kamenje je dodato kao znak (opis) tehnologije koja je korisćena pri samoj izradi. Ovo je jedan unikatni proizvod jedinstven iz naše radionice.

 

Paste za obradu metala,keramike,stakla i plastike

Ova radionica se bavi proizvodonjom visoko abrazivnih pasti za:

 • Paste za oštrenje svih vrsta sečiva,
 • Paste za brušenje svih vrsta metala, keramike, stakla i plastike,
 • Paste za predpoliranje svih vrsta metala, keramike, stakla i plastike,
 • Paste za poliranje svih vrsta metala, keramike, stakla i plastike,
 • Paste za visoki i ekstra visoki sjaj svih metalnih površina.

 

Paste za oštrenje, brušenje i poliranje 

Poštovani kupci, mi se bavimo proizvodnjom pasti za oštrenje, brušenje i poliranje. Ovo je naš originalni prozvod , napravljen na osnovu višegodišneg iskustva, rada sa poliranjem, brušenjem i oštrenjem. U čemu se razlikuju naše paste od ostalih? Uz dužno poštovanje prema proizvođačima ostalih pasti, naše paste se jako malo troše. Naime, paste ostalih proizvođača se mnogo brzo troše, u smislu da prilikom nanosa na koturove za poliranje, oštrenje i brušenje, veliki deo pasti padne i razleti se u okolni prostor. Samo 20-25% paste se zadržava na koturu. Stepen iskorišćenja je jako mali, od 20-25%. Dok naše paste, s obzirom na tehnogiju po kojoj ih proizvodimo imaju stepen iskorišcenja od 90-95%. Prilikom nanosa naših pasti na kotur za poliranje (jako malo se nanose), ukupna masa paste na koturu se zadržava i prenosi direkno na materijal prilikom poliranja. To važi za sve vrste pasti, kako za oštrenje, brušenje tako i za poliranje.

Pakovanja su od po 200gr. Sa pastom od 200gr moguće je ispolirati jedan auto, ili izoštriti 50-80 noževa. Paste se ne smeju stavljati mnogo, tik da prekriju površinu kotura (1-2gr). Ako se stavi previše, dolazi do zapušenja i zacepljenja kotura i onda nastaju problemi. Kotur ne može da polira, oštri i brusi. S, druge strane, predmet koji se polira, nasloni se na kotur i prode brzo da se sloj paste nanese. Posle krećeg poliranje umereno jakim pritiscima, i ne brzo. Nakon takvog poliranja, ide se malo brže. Primeteićete u toku poliranja, kako se sloj paste razmazuje po površini koja se polira. Za razliku od pasti ostalih proizvođača čiji se sadržaj veoma malo zadržava i potrebo je više puta naneti novi sloj paste da bi se dobio efekat koji vi tražite. Preporučene brzine koje se koriste za naše paste se krecu od 1100-1300-1500-1800 o/min za oštrenje i brušenje. Preporučena brzina prilikom poliranja i predpoliranja je od 1500-1800-2000-2500-3000 o/min.

Paste za oštrenje i brušenje

Ove paste niko ne pravi niti proizvodi u Srbiji. Naime, ja kao hemijski tehnolog , a i oštrač i polirač reznog alata nisam bio zadovoljan pastama za poliranje u smislu izvlačenja visoke oštrine. Pa sam krenuo sa prozvodnjom pasti za oštrenje i brušenje specijalno namenjene za tu vrstu posla. Paste za oštrenje i brušenje, sadrži veliku koncentraciju visoko kvalitenog abrazivnog materijala koji nanet na kotur skida riseve od granulacija 120, 150, 180, 220, 320, 500, 800 do 2500. To su jako abrazivne paste! Daju veoma veliku oštrinu! Dovoljno je sa nekoliko prolaza skinuti "žicu". Kvalitet obrađene površine se ogleda u davanju jako lepih satena i mat varijanti. Gledano sa stručnog stanovišta.

Paste za pred poliranje i poliranje

Naše paste daju jako lepe nijanse visokog sjaja u kombinaciji sa pastama za predpoliranje. Paste pravimo sa VP-S osnovom, ili posebno VP ili S (osnovom). I jedne i druge i treće imaju svoje prednosti, jedne u odnosu na druge. Paste sa S osnovom- su jako kvalitente, jer imaju veliku ph-vrednost i jako dobro čiste površinu - automatski. Nije potrebno odmašćivanje površine. Mat površina ima blagi sjaj i jako lep izgled. Visoki sjaj - površina ima blagu svetlucavost pored sjaja. Paste za VP-osnovom bez obzira na vrstu pasti (visoki sjaj, mat ili za oštrenje), uvek više vuku na mat i potrebno je da bi se dobio pravi izled površine, očistiti nekim razređivačem. VP-S -osnova je pun pogodak i najnovija tehnogija koju smo razvili. Osobine koje sadrže paste za VP ili S-osnovom - su implementirane u VP-S-osnovi i imaju osobine i jedne i druge.

PRIMENA - Naše paste se primenjuju za poliranje stakla, farova na automobilima, metala (obojenih i neobojenih), plastike, za impregnaciju drveta. Jako lepo imgreniraju drvo, daju kao duga boje na drvetu i prelepe šare. Naše paste su u čvrstom stanju, ali prozvodimo ih i u tečnom i polutečnom stanju. Takođe, moguće je proizvesti paste i po specijalnim zahtevima.

KOJE PASTE IDU SA KOJIM KOTUROM ZA POLIRANJE I BRUŠENJE - Postoje koturovi za poliranje. To su, sisal (meki i tvrdi), fic (meki i tvdi), čojani kotur, pamučni kotur i flanelni kotorur. Paste za oštrenje brušenje idu na čojanom koturu i filcanom koturu. dok paste za pred poliranje i visoki sjaj idu na čojanom , filcanom i pamučnom koturu. Paste za ekstra visoki sjaj idu na pamučnom i flanelom koturu.

 

Kontakt: Milan Spirić 060 55-35-905; Mladen Todorović 065 91-95-083, email

4 Komentari

Boris P:
07/08/2017, 05:08:55 PM
Odgovori

Ovo je težak prevarant i lopov.Noževi su mu otpad, raspadaju se, o damaskim sečivima nema ni govora.Paste su mešavina zemlje, otpadnih masti, ulja i prašine.Prevario je devojku koja je momku htela da kupi "damaski" prsten tako što je slao slike tuđih radova.Sve imam dokumentovano, po potrebi šaljem.Boris.

vlajko:
07/04/2018, 02:10:49 PM

Milane javi se da dodjem do tebe,malo da popricamo

vlajko:
01/12/2017, 10:53:40 PM

Postovanje Borise,da li mozete poslati nesto vise o ovom prevarantu..slusao sam o njemu bas a i vidim da je teska luda .U napred hvala

Milan Impa Spiric:
14/02/2018, 11:43:43 PM

...jesam jesam sve je ovo tačno! bravo momci.Sve žive sam prevario, pa sam i vas.Uživam da varam ljude.Nastaviću tako.Budite mi pozdravljeni. :)...

Vlada:
Odgovori

"Proizvođač" noževa - sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Čudi me da ovakvog šikija-mikija stavljate na sajt svoje prodavnice.

rade:
14/02/2018, 11:52:07 PM
Odgovori

Saradjujem ja sa njim i decko je sasvim u fulu,maksimalno me ispostuje uvek i za njega imam samo reci hvale,paste po drugi put narucujem i pokazale su se izvrsne. decko na svom mestu

Rade:
15/02/2018, 12:13:46 AM
Odgovori

Nevidim komentar svoj pa pisem ponovo.Saradjujemo jako i prema meni je uvek ispao fer i korektan,covek na svom mestu.Paste narucujem drugi put i pokazale su se jako izvrsno. Zadovoljan sam bas

Ostavite komentar